George Spaiuc (Hlipiceni, Botoşani)*Pictor*

 

Expoziţii personale
2016 :- Casa de licitatii Goldart,Bucuresti
2011: – Galeriile „Ştefan Luchian”, Botoşani
– Iulius Mall, Suceava
2010: – Galeria de Artă a bibliotecii „I.G.Sbiera”, Suceava
– Galeriile „Top-Art”(Casa Cărţii), Iaşi
2009: – Galeriile „Top-Art”(Casa Cărţii), Iaşi
– Casa de Cultură „Platon Pardău”, Vatra-Dornei
2008: – Oakville, Canada
2007: – Sediul O.N.U., Bucureşti
– Galeria „Eurombank”, Suceava
– Galeriile „Ştefan Luchian”, Botoşani
2006: – Galeria „Eurombank”, Suceava
2005: – Galeria „Eurombank”, Suceava
– Galeriile „Ştefan Luchian”, Botoşani
2004: – Galeria „Pod Pogor Fiul: 2004, Iaşi
2003: – Galeriile „Ştefan Luchian”, Botoşani
1999: – BRD, Botoşani
– Galeriile „Ştefan Luchian”, Botoşani
1998: – Galeriile „Ştefan Luchian”, Botoşani
1997: – Galeria „Luceafărul”, Botoşani
– Galeriile „Ştefan Luchian”, Botoşani
– Galeria „Bank-Post”, Suceava
1994: – Galeriile „Ştefan Luchian”, Botoşani
Prezent cu lucrari la casele de licitatii;Monavissa,2012
Grimberg,2014,2015Expoziţii de grup Goldart,2016
Bucuresti-Muzeul Municipal-Palatul Sutu:2014;
Pictori Romani la Sozopol(grup restrans)
Botoşani: – anuale şi bienale ale UAP din: 1990,
1991, 1992, 1993,1995, 1996, 1997, 1999,
2002, 2005, 2006, 2007,2011,2012,2013,2014,2015,2016.
Bucureşti: – Galeriile de artă „Avant-Post”: 1993, 1994
– Galeriile de artă „Dragomir”: 1996, 1997
Roma: – Galeriile „Degli Artisti”: 1999, 2000, 2001
Oakville(Canada): 2008
Botoşani, Hliboca ,Cernăuţi: 2008 –
În cadrul proiectului european „De bună vecinătate”
România-Ucraina.
Vatra-Dornei: 2009, 2010 ,2011-
Cu asociaţia culturală T.A.G Suceava
Suceava: 2010, 2011,2013 – Cu asociaţia culturală „T.A.G”
Piatra Neamt:2012,Galeria Mall
Expozitii Nationale
Botosani,2016,2015,2014,2013,2012;
Saloanele Nationale de Arta(primavera,toamna)
Iasi,Palas Mall,2015 , Fabricat in Romania
Alba Iulia:2012,Salonul National de Arta
Bacau-Chisinau:2012,Saloanele Moldovei
Piatra Neamt:2012,Bienala Lascar Vorel
Piteşti: 1995, 1997,Salonul National de Arta
Reşiţa: 2004,
Suceava: 2007
Începând cu anul 1998,-
participă la numeroase tabere de pictură organizate la:
Ipoteşti, Agafton, Şendriceni, Câmpulung Moldovenesc,
Crivaia, Vatra-Dornei, Stupca, Balcik ,Putna,Sozopol,
Albac,Moneasa,Kotegyan,Belmegyeri,
Salciua,Arieseni,Maldaresti,Stanca etc.
Lucrări în colecţie din: România, Italia, U.S.A,
Ucraina, Germania, Anglia, Canada, Grecia, Belgia etc.

Bibliografie:
– „Dicţionarul ilustrat al artelor frumoase din Moldova” , 2011,
Valentin Ciucă
– „Un secol de arte frumoase in Moldova”, 2009, Valentin Ciucă
– „Vernisaje selective”,2010, Valentin Ciucă
– „Instituţii şi personalităţi de prestigiu pe care le iubesc”,
2005, Aurel Dorcu
– „Exerciţii de fidelitate”, 2007, Valentin Ciucă
– ,, Efigii in filigran”2012, Tiberiu Cosovan
Au mai scris despre autor: Gelu Dorian,Vasilian Dobos,Mihai
Vicol,Valerian Topa,Horatiu Ioan Lascu,Aristotel Bunescu etc.

CUTREMUR LA ROMA,a/p,70/100cm,2006.
Peisaj in Finochio,u/p,40/50cm,2009.

 

Iarna in Botosani,u/p,50/60cm,2016.
Peisaj langa Prut,u/p,50/60cm,2016
Ulita lui Florin,u/p,60/80cm,2009. Iarna in 
Edificii romane,a/p,70/100cm,2006.
Primavara la Agafton,u/p,70/100cm,2017.
Camp cu maci,u/p,70/100cm,2006.
Clopotei de padure,u/p,70/100cm,2009.
Marea la Sozopol,u/p,70/100cm,2015.
Crizanteme,u/p,50/60cm,2008.
Strada in Botosani,u/p,50/60cm,2009.
Dupa ploaie,u/p,70/50cm,2006.
Satul parasit,u/p,50/60cm,2017.
Toamna artarilor,u/p,70/50cm,2008.
Natura cu vioara,u/p,50/60cm,2009.
Promenada de primavara,u/p,50/60cm,2014.
Zi de toamna,u/p,50/60cm,2002

1 Comment

  1. Felicitări maestre! Vă urmăresc lucrările şi pe facebook şi mereu vă admir Culoarea. Imaginea bucură ochiul, impresionează şi are puteri demiurgice urmărindu-te prin poezia tăcută şi sensibilă a culorii-regină…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.