Ileana Rus

Mă numesc Ileana Rus. M-am născut la 22 martie 1950 într-un sat din Câmpia Transilvaniei. După terminarea studiilor la Facultatea de Biologie din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj – Napoca, am ales profesia de profesor pe care am încheiat-o la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din municipiul Bistrița.

Prin preocuparea pe care o am în prezent, Natura a rămas aproape de sufletul meu la fel și copiii cărora le împărtășesc din Arta florilor presate
Oshibana, este tehnica japoneză apărută cu secole în urmă la vechii samurai și devine artă în Japonia, Arta florilor presate.
Aceasta presupune parcurgerea mai multor etape:
Procurarea florilor, frunzelor și a altor părți din plantă care prin deshidratare sub presiune și la o anumită temperatură, devin material vegetal. Din acest material vegetal păstrat în condiții optime se realizează colaje prin aplicarea pe suport(carton, textil…)
Lucrul cu un astfel de material natural, colorat, cu forme și texturi create de natură, oferă satisfacții nebănuite, relaxează având un efect de terapie pentru minte și suflet.
La rubrica Arte, cred că ar fi locul câtorva lucrări, picturi cu flori presate.

 

OCTOMBRIE
ARMONII VEGETALE

 

CASA DINTRE DEALURI
PRIMĂVARA

2 Comments

 1. Este minunat ce reusiti sa realizati doar din petale si alte materiale , toate oferite de draga noastra natura , d-na profesoara !
  Sunt foarte mandra ca v-am fost eleva !
  Sunt minunate, toate lucrarile d-voastra , si meritati sa deveniti celebra si bogata! Va imbratisez cu drag si dor ! 🙂 I love oshibana :-)!

  • Mulțumesc, Geanina!
   Ai dreptate, mă simt bogată printre florile mele. Privind în urmă mă consider o norocoasă. Profesia m-a ajutat să îmbin cele două pasiuni: copiii și Natura.
   Când aprecierile vin din partea unui fost elev, îmi încălzesc sufletul. Îți mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.